©2019 by Tour De Karelianpolut. Proudly created with Wix.com

Kilpailijan ohjeet

KILPAILUN KULKU

​Kokonaiskilpailu: Tour de Karelianpolut koostuu kolmesta osakilpailusta yhden päivän aikana. Ensimmäinen osakilpailu starttaa Rääkkylässä massastarttina. Maaliin päästyäsi siirry seuraavan osakilpailun lähtöpaikalle Tohmajärvelle. Siirtyminen tapahtuu omin kyydein. Toinen osakilpailu starttaa Tohmajärvellä massastarttina. Maaliin päästyäsi siirry viimeisen osakilpailun lähtöpaikalle Kiteelle. Siirtyminen tapahtuu omin kyydein. Kolmas osakilpailu starttaa Kiteellä massastarttina. Kolmen osakilpailun ajat lasketaan yhteen ja voittaja on yhteissuorituksen nopein. Kokonaiskilpailuun ei ole jälki-ilmoittautumista.

 

​Harrastesarja: Harrastesarjassa kisataan vain yksittäisissä osakilpailuissa, kaikenikäiset ja sukupuoliset samassa sarjassa. Voit osallistua useampaan kuin yhteen harrastelähtöön. Jälki-ilmoittautuminen harrastesarjaan on mahdollista kisatoimistossa hyvissä ajoin ennen starttia.

 

LÄHTÖAJAT

Lähtö sekä kokonaiskilpailuun että harrastesarjoihin tapahtuu yhteislähtönä. Lähtöajat ovat:       
Rääkkylä klo 9:30                         
Tohmajärvi klo 12:30                   
Kitee klo 15.30

 

OSALLISTUMISEN VARMISTUS KISAPÄIVÄNÄ

Ilmoittaudu kisatoimistossa hyvissä ajoin ennen starttia. Saat sieltä kilpailunumeron kiinnitystarvikkeineen (kiinnitetään tankoon ja vaijereihin nippusiteillä, pidetään kiinni pyörässä koko päivän ajan, ei tarvitse palauttaa) omalla numerollasi varustetussa kirjekuoressa.

 

Kokonaiskilpailuun ja useampaan harrastesarjaan osallistuvien ei tarvitse ilmoittautua kuin ensimmäisen kilpailun yhteydessä.

 

JOS OLET ILMOITTAUTUNUT, MUTTA JÄTÄT OSALLISTUMATTA SEURAAVAAN KISAAN; tässä tapauksessa ilmoita asia jo edellisen paikkakunnan kisatoimistossa!

 

KILPAILUKESKUKSET

Rääkkylä: Urheilukenttä, Kisatie 8, 82300 Rääkkylä. Toimisto auki klo 8.00 alkaen
Tohmajärvi: Liikuntahalli, Kirkkotie 10, 82600 Tohmajärvi. Toimisto auki 11.30 alkaen.
Kitee: Hutsin urheilukeskus, Urheilutie 7, 82500 Kitee. Toimisto auki 14.00 alkaen.

 

PYSÄKÖINTI

Saavuttaessa kilpailukeskukseen noudatetaan pysäköinnin ohjausta.

 

HUOLTO JA VARUSTEET

Osallistujan on käytettävä kypärää koko kilpailusuorituksen ajan. Pyörä tulee tarkistaa itse ennen tapahtuman alkua ja varmistaa sen toimivuus. Osallistujalla on oltava kilpailun aikana mukanaan matkapuhelin, jossa on tallennettuna kilpailuorganisaation puhelinnumero: 040 8019850

 

Sähköavusteiset pyörät eivät ole sallittuja kilpailussa missään sarjassa, eikä fatbike -sarjoja ole erikseen.

Reittien varrella ei ole huoltopisteitä. Varustaudu omilla juomilla, energiaeväillä, huoltovälineillä, sisärenkaalla ja pienillä EA-välineillä. Pidä tämä kilpailuohje mukanasi keskeytystä tai avun hälyttämistä varten. Roskia ei jätetä reitille! Pukuhuoneet, suihku, pyörien pesu, ja vesipiste löytyvät kaikista kilpailukeskuksista. Seuraa opasteita. Tarvittaessa kysy kisatoimistosta.

 

Rääkkylän kunta tarjoaa kaikille osallistujille pullakahvit ensimmäisen osakilpailun yhteydessä. Tohmajärvellä ja Kiteellä on myynnissä ruokaa ja kahvilatuotteita.

 

KILPAILUREITIT JA REITTIOPASTEET

Kilpailureitti on opastettu pysyvillä reittiopasteilla (maalitäplät puissa, maalatut paalut, opasviitat, ruskeapohjaiset suuntanuolet ja varoitusmerkit) ja tarvittavissa kohdissa sulkunauhoilla. Kuvia opasteista ja kisareittikuvaukset + kartat löytyvät tapahtuman facebook-sivulta https://www.facebook.com/events/341679513358017/  sekä www.tourdekarelianpolut.com

 

Rääkkylä: Lähtö ja maali urheilukentällä, seurataan Savilahti Trailia myötäpäivään kaksi kierrosta välillä urheilukentällä käyden, merkitty sinisellä + keltaisella. 8 km

 

Tohmajärvi: Lähtö ja maali Liikuntahallin vieressä latupohjalla, seurataan ensin Pekan Trailia (punainen) vastapäivään, sitten Piilovaara Trailia (sininen) vastapäivään ja lopussa taas Pekan Trailia (punainen) takaisin maalia kohti. 10 km

 

Kitee: Lähtö ja maali urheilukentällä. Latupohjaa pitkin ajetaan Hutsi Trailille (punainen). Kierretään se vastapäivään ja tullaan taas latupohjaa pitkin maaliin. 8 km

 

Kaikilla reiteillä myös luontopolkuopasteita (keltainen), mutta niitä ei tarvitse huomioida. Jos keskeytät kisan reitin varrella, ilmoita siitä kilpailun johtajalle numeroon 040 8019850.

 

VAKUUTUS JA ENSIAPU

Osallistuminen tapahtumaan tapahtuu kilpailijan omalla vastuulla. Alle 18-vuotiaalla on oltava vanhempien suostumus osallistumiseen. Kilpailijan on itse huolehdittava sopiva vakuutus kilpailun ajaksi. Kilpailukeskuksissa on ensiapupiste.

 

Avun saanti maastoon: Jokainen ajaja on velvollinen auttamaan loukkaantunutta! Mikäli ensiapua tarvitsee saada reitin varrelle soita kilpailun ensiapupäivystykseen (tai 112, jos kyseessä isompi avun tarve):

Ensiapu Rääkkylä: 040 578 5620                                                        
Ensiapu Tohmajärvi: 050 360 4991                                                    
Ensiapu Kitee: 0500 679 297

 

Jokaisessa kisassa viimeisenä ajaa perässäpyöräilijä, jolta voit myös pyytää apua.

 

TULOKSET

Tuloksia voi seurata osoitteessa www.tourdekarelianpolut.com. Ne päivittyvät sinne aina kunkin osakilpailun jälkeen.

 

PALKINTOJEN JAKO

Kokonaiskilpailun palkintojenjako tapahtuu klo 18.00 Kiteen rantakentällä (Tohmajärventie 10) Superpesis -pelin puoliajalla. Kisaan osallistuvilla on vapaa pääsy kentälle ja otteluun. Toivomme, että palkittavat ottavat pyörät ja kypärät mukaan podiumille. Harrastesarjan parhaat palkitaan jokaisen paikkakunnan kisakeskuksessa kilpailun jälkeen.

 

Kunkin sarjan nopeimmille on luvassa tavarapalkinnot. Tavarapalkintojen saajilta tullaan pyytämään palkintojenjaon yhteydessä sotutunnus palkinnon arvon tulorekisterin ilmoitusta varten. Tunnusta tullaan käyttämään vain kyseiseen, lakisääteisen ilmoituksen tekemiseen. Lisätietoja kilpailupalkintojen ja tulorekisterin lainsäädännöstä löydät osoitteessa vero.fi/tulorekisteri.