Kilpailuohje

Kilpailun kulku


Tour de Karelianpolut koostuu kolmesta osakilpailusta yhden päivän aikana. 

 

Rääkkylä: Ensimmäinen osakilpailu starttaa Rääkkylässä massastarttina sopivilla väleillä. Ajanotto käynnistyy ajettuasi aika-anturin yli. Ajetaan kaksi kierrosta. 

Maaliin päästyäsi siirry seuraavan osakilpailun lähtöpaikalle Kiteelle. Siirtyminen tapahtuu omin kyydein. 

 

Kitee: Toinen osakilpailu starttaa Kiteellä takaa-ajolähtönä klo 12.30. Rääkkylän nopein ensin ja sitten kaikki sarjoista riippumatta aikaerojen mukaisessa järjestyksessä. Vähintään 20 minuuttia kärjelle jääneet lähtevät aikajärjestyksen mukaisessa jonomuodostelmassa 20 minuuttia kärjen jälkeen. Asetu lähtöjonoon hyvissä ajoin ennen starttia kilpailuhenkilökunnan ohjaamalle paikalle.

Maaliin päästyäsi siirry viimeisen osakilpailun lähtöpaikalle Tohmajärvelle. Siirtyminen tapahtuu omin kyydein. 

 

Tohmajärvi: Kolmas osakilpailu starttaa Tohmajärvellä takaa-ajolähtönä päivän aikana kertyneen bruttoajan mukaisilla aikaeroilla. Vähintään 20 minuuttia kärjelle jääneet lähtevät aikajärjestyksen mukaisessa jonomuodostelmassa 20 minuuttia kärjen jälkeen. Asetu lähtöjonoon hyvissä ajoin ennen starttia kilpailuhenkilökunnan ohjaamalle paikalle.

 

Kunkin sarjan ensimmäinen Tohmajärven maaliviivan ylittäjä on päivän voittaja omassa sarjassaan.

 

Lähtöajat


Lähtö tapahtuu Rääkkylässä yhteislähtönä. Kiteellä ja Tohmajärvellä takaa-ajolähtönä kertyneen aikaeron mukaisessa järjestyksessä. Kärjen lähtöajat ovat:

 

Rääkkylä klo 9:30
Kitee klo 12:30
Tohmajärvi klo 15.30

 

Kilpailukeskukset

 

Rääkkylä: Urheilukenttä, Kisatie 8, 82300 Rääkkylä. Toimisto auki klo 8.00 alkaen
Kitee: Hutsin urheilukeskus, Urheilutie 7, 82500 Kitee.
Tohmajärvi: Liikuntahalli, Kirkkotie 10, 82600 Tohmajärvi. 

 

Osallistumisen varmistus kisapäivänä

 

Ilmoittaudu Rääkkylän kisatoimistossa hyvissä ajoin ennen starttia. Saat sieltä kilpailunumeron kiinnitystarvikkeineen (kiinnitetään tankoon ja vaijereihin nippusiteillä, pidetään kiinni pyörässä koko päivän ajan, ei tarvitse palauttaa).

 

COVID-19

 

Et voi osallistua, jos sinulla on sairauden oireita. Pidä huoli turvaväleistä ja hygieniasta.
Suosittelemme käyttämään suojamaskia muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana.    

 

Pysäköinti

 

Saavuttaessa kilpailukeskukseen noudatetaan pysäköinnin ohjausta.

 

Varusteet, huolto ja ruokailu

 

Osallistujan on käytettävä kypärää koko kilpailusuorituksen ajan. Pyörä tulee tarkistaa itse ennen tapahtuman alkua ja varmistaa sen toimivuus. Osallistujalla on oltava kilpailun aikana mukanaan matkapuhelin, jossa on tallennettuna kilpailuorganisaation puhelinnumero: 0408019850 ja 0505353867 Pidä tämä kilpailuohje mukanasi keskeytystä tai avun hälyttämistä varten. 

 

Sähköavusteiset pyörät eivät ole sallittuja kilpailussa missään sarjassa, eikä fatbike -sarjoja ole erikseen.

Rääkkylän ja Kiteen maalissa on tarjolla energiaevästä ja juomaa. Reittien varrella ei ole huoltopisteitä. Varustaudu ajoon omilla juomilla, energiaeväillä, huoltovälineillä, sisärenkaalla ja pienillä EA-välineillä. Roska-alueita ei ole eli roskia ei jätetä reitille.

 

Tohmajärven kisan jälkeen on osallistumismaksuun sisältyvä ruokatarjoilu. Ilmoita nimesi ja sarjasi ruokapisteellä.

 

Pukuhuoneet, suihku, pyörien pesu, ja vesipiste löytyvät kaikista kilpailukeskuksista. Tarvittaessa kysy kilpailuhenkilökunnalta.

 

Kilpailureitit ja reittiopasteet

 

Kilpailureitti on opastettu pysyvillä Karelianpolut -reittiopasteilla (maalitäplät puissa, maalatut paalut, opasviitat, ruskeapohjaiset suuntanuolet ja varoitusmerkit) ja tarvittavissa kohdissa kääntymistä tai suuntaa osoittavilla lisäopasteilla ja sulkunauhoilla. Tutustu kisareittikuvaukset ja karttoihin.

 

Rääkkylä: Lähtö ja maali urheilukentällä. Reitti noudattelee Savilahti Trailia vastapäivään, merkitty sinisellä + keltaisella.
 

Tohmajärvi: Lähtö ja maali Liikuntahallin vieressä latupohjalla. Reitti noudattelee Pekan Trailia (punainen) ja Piilovaara Trailia (sininen) vastapäivään, poikkeaa vähän Pekan Traililtä ennen loppunousua.
 

Kitee: Lähtö ja maali urheilukentällä. Reitti noudattele alkuviitoituksen jälkeen Hutsi Trailia (punainen) josta kisaviitoitusta seuraamalla siirrytään Peltola Trailille (sininen) ja edelleen takaisin Hutsi Trailille, jolta ajetaan kisaviitoitusta seuraamalla maaliin.

 

Keskeytys 

 

Jos keskeytät kilpailupäivän osakisojen välillä, ilmoita siitä kilpailuhenkilökunnalle.
Jos keskeytät kisan reitin varrella, ilmoita siitä kilpailun johtajalle numeroon 040 8019850 tai 050 5353867

 

Vakuutus ja ensiapu

 

Osallistuminen tapahtumaan tapahtuu kilpailijan omalla vastuulla. Alle 18-vuotiaalla on oltava vanhempien suostumus osallistumiseen. Kilpailijan on itse huolehdittava sopiva vakuutus kilpailun ajaksi. Kilpailukeskuksissa on ensiapupiste.

 

Avun saanti maastoon: Jokainen ajaja on velvollinen auttamaan loukkaantunutta! Mikäli ensiapua tarvitsee saada reitin varrelle soita kilpailun ensiapupäivystykseen (tai 112, jos kyseessä isompi avun tarve):

 

Ensiapu Rääkkylä: ???
Ensiapu Tohmajärvi: ???
Ensiapu Kitee: ???

 

Jokaisessa kisassa viimeisenä ajaa perässäpyöräilijä, jolta voit myös pyytää apua.

 

Live

 

Kilpailupäivä striimataan Karelianpolkujen Youtube-kanavalle ammattilaisten toteuttamana monikameralähetyksenä.

 

Tulokset

 

Tuloksia voi seurata osoitteessa www.tourdekarelianpolut.com. Ne päivittyvät sinne reaaliaikaisena.

 

Palkintojen jako

 

Kunkin sarjan kolmelle nopeimmalle on luvassa tavarapalkinnot. Palkinnot jaetaan Tohmajärvellä kunkin sarjan tultua kokonaisuudessaan maaliin tai kohtuullisen ajan kuluttua, jos viimeiset viipyvät reitillä esim. välinerikon takia.

Karelianpolut-logo.png