top of page

Kilpailureitti

Kitee

 

Kisassa ajetaan Hutsi Trailiä ja Peltola Trailiä mukaillen vastapäivään. Reitti tarjoilee sopivalla rytmillä vuorotellen teknisiä, hitaita pätkiä ja vauhdikkaita, kovapohjaisia osuuksia. Ylämäkiä on vähintäänkin riittävästi koko matkan ajan.

 

Yhden kierroksen pituus on n. 15 km. Nousumetrejä kertyy 379 m/kierros. Aikaa kierrokseen menee kärjellä arviolta 45 min.

 

Lähtö tapahtuu urheilukentän maalisuoralta, josta kierretään erillistä kisamerkintää seuraten kivituhkaisia latupohjia pitkin Hutsi Trailille.

Kuusimetsäistä, juurakkoista harjupolkua noustaan mäen laella olevalle latupohjalle. Tällä osuudella on kaksi ”hyökättävää” töyrästä, jossa voi syntyä eroja ja ruuhkia. Kivituhkaista latupohjaa pitkin lasketaan heti kohta vauhdikkaasti alas ja kavutaan uudelleen ylös. Kunnan varikkoalueen läpi siirrytään hetkeksi asfaltille ja kivituhkaiselle latupohjalle, josta kurvataan Peltola Trailille. Mukavan, lähes koko ajan rytkytystä ja haastetta tarjoavan pikkuteknisen sinkkupolun jälkeen palataan asfaltin reunaan, josta sitten päästään nautiskelemaan taas Hutsi Trailin hyvävauhtisesta vanhan latupohjan polusta. Sieltä löytyy myös hapottavia ylämäkiä.

 

Latupohjalta käännytään hetkeksi hitaammalle sinkkupolulle. Tällä osuudella ei ole juurikaan mäkiä, joten nyt on hyvä palautua ja kerätä voimia lopun tiukkaan rutistukseen. Sinkkupolkuosuuden jälkeen palataan latupohjalle ja lasketaan vauhdikkaasti tien ali.

 

Kohta tien alituksen jälkeen alkaa pitkä, mutta loiva nousu Kirkkosärkille. Siellä vielä yksi vauhdikas alamäki ennen tiukkaa nousua harjun päälle. Harjun päällä nautiskellaan hetki hienosta polusta ja maisemista, kunnes taas syöksytään alas pohjalle. Tämä alamäki on syytä ottaa varovasti!

 

Alhaalla pääsee hetkeksi hiekkatielle keräämään voimia viimeiseen, loppua kohti tiukkenevaan tappomäkeen. Nousun päältä käännytään vielä kuusimetsässä kiemurtelevalle erittäin hauskalle, mutta hieman juurakkoiselle sinkkupolulle. Kisamerkintää seuraten palataan parin napakan ylämäen kautta vauhdikkaasti urheilukentälle maaliin tai uudelle kierrokselle.

Kitee-reitti-Tour-de-Karelianpolut-2022.png
Karelianpolut-logo.png
bottom of page